De auteurs

Brigitte Waller-Rengelink en Elisabeth Roest Kempemo, beiden gedreven hondenliefhebbers, hebben elkaar via de barbet leren kennen. Allebei waren ze vanaf hun eerste ontmoeting met een barbet verliefd op het ras en hadden spoedig hun eerste barbet in huis. Voor beiden was dat toevalligerwijs in 2007. Elisabeth woonde toen in Zweden en Brigitte in Nederland. Toen Elisabeth naar Nederland verhuisde ontmoetten de twee vrouwen elkaar via de rasvereniging. Ze raakten bevriend en maakten al snel regelmatig samen met hun honden lange wandelingen, waarbij het gespreksonderwerp ‘barbet’, hun passionele hobby, de rode draad was. Beiden trainen hun honden op basis van positieve beloningsgerichte trainingstechnieken en ze hebben ervaring met diverse hondensporten, zoals gehoorzaamheid, behendigheid, speuren en jachttraining. Zowel Brigitte als Elisabeth zijn fokker en Brigitte is tevens de oprichter van de rasvereniging in Nederland.

authors-barbet-book
Elisabeth Roest Kempemo, links, en Brigitte Waller-Rengelink, met hun barbets.

Brigitte werkt al 25 jaar in de tekst- en vertaalbranche en leidt haar eigen vertaal- en tekstbureau. Ze heeft daarnaast sinds 2012 van haar gepassioneerde hobby haar werk gemaakt door het oprichten van een aan honden gerelateerd bedrijf, gespecialiseerd in de vachtverzorging van waterhonden en doodles.

Elisabeth is haar gehele professionele leven al werkzaam in de communicatiebranche en leidt haar eigen communicatiebureau. Als tekstschrijver en ontwerper nam ze ook de verantwoordelijkheid voor het ontwerp van het boek voor haar rekening. Ze maakt sinds 2008 deel uit van de redactie van het toonaangevende Scandinavische clickertrainingmagazine Canis.

Elisabeth Roest Kempemo, barbet breeder